Logo Voetbalblog
Zoon Regillio Simons bouwt aan carrière

april 2019 • Voetbalnieuws

Zoon Regillio Simons bouwt aan carrière

Geboren in Amsterdam en vernoemd naar voormalig Barcelona ster speler Xavi Hernández. De zoon van voormalig Fortuna Sittard en NAC speler Regillio Simons heeft alles om het waar te maken als toekomstig topvoetballer.

Enkele jaren geleden verhuisde Simons samen met zijn familie naar Rojales, een dorpje in de buurt van Alicante. Hier vergaarde hij al snel de aandacht van clubs zoals Villareal, Elche, Cádiz en het grote Barcelona. Hij koos uiteindelijk voor Barcelona.

Vanaf toen ging het snel en in de tussentijd heeft Xavi Simons 4 keer de Ballon d’Or gewonnen voor beste jeugdspeler, heeft hij meer dan een miljoen volgers op Instagram en heeft Nike hem al onder contract.

Afgelopen zondag is Xavi zestien geworden en komt hij in aanmerking voor zijn eerste profcontract. ‘‘Er gebeurt gewoon heel veel rond mijn zoon’’, zegt Simons aan het Algemeen Dagblad. ‘‘Barcelona weet ook niet precies hoe ze ermee om moeten gaan. Wij houden alles af. Om randzaken heeft hij niet gevraagd. Er zijn zoveel mensen die iets van hem willen.’’

Jaren geleden, toen het Nederlandse voetbal volgens velen in een crisis zat werd Xavi Simons al naar voor geschoven als redder van de nationale ploeg. De vraag is alleen of hij de hoge verwachtingen gaat kunnen waarmaken?

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog