Logo Voetbalblog
Update: Nouri’s hart onbeschadigd
© Pro Shots

juli 2017 • Voetbalnieuws

Update: Nouri’s hart onbeschadigd

De middenvelder ging plots naar de grond tijdens de wedstrijd, waarna het duel werd stilgelegd. Inmiddels staan er twee ambulances op het veld en wordt Nouri verzorgd door de medische staf van Ajax en Werder Bremen, en de ambulancebroeders. Ook zijn ze bezig met een defribilator, zo meldt Ajax Life.

Verschillende teamgenoten van Nouri zijn aan het bidden op het veld, terwijl anderen staan te huilen. Ook trainer Marcel Keizer houdt het niet droog. Er is inmiddels een traumahelikopter geland op het veld in Oostenrijk.

Update 18.15 uur:

Ajax heeft via Twitter laten weten dat Abdelhak Nouri momenteel stabiel is. Er was sprake van hartritmestoornissen.

De middenvelder heeft hartslag en wordt momenteel in slaap gehouden. Hij wordt momenteel per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht.

Update 20.08 uur:

Abdelhak Nouri wordt in het ziekenhuis uitvoerig onderzocht. Ajax meldt dat de middenvelder eigen hartslag heeft, maar wel aan de beademing ligt.

Nouri wordt in slaap gehouden om hem zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen.

Update 9 juli, 10.00 uur:

Ajax meldt dat Abdelhak Nouri buiten levensgevaar is. De 20-jarige middenvelder ligt op de intensive care en wordt in slaap gehouden.

De selectie van Ajax is inmiddels weer terug in Amsterdam na het trainingskamp in Oostenrijk.

Update 9 juli, 20.22 uur:

De situatie van Abdelhak Nouri is zeer stabiel, laat Ajax zondagavond weten. De middenvelder heeft een relatief goede nacht en dag achter de rug.

Nouri heeft minder medicatie nodig, maar wordt nog wel in slaap gehouden op de intensive care.

Update 10 juli, 18.36 uur:

Ajax heeft laten weten dat het hart van Abdelhak Nouri normaal functioneert en geen schade heeft opgelopen. Dat zegt echter nog niks over het totale herstel, aldus de club.

De hersenfuncties kunnen niet goed worden onderzocht zolang Nouri in slaap wordt gehouden.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog