Logo Voetbalblog
“Ik zou heel graag in Nederland willen spelen”
© Pro Shots

juli 2016 • Voetbalnieuws

“Ik zou heel graag in Nederland willen spelen”

De middenvelder stond tien jaar geleden bekend als het grootste talent van IJsland. Heerenveen pikte hem op en Sigurdsson speelde samen met Ziyech in de jeugdopleiding.

“Beiden waren toen heel talentvol”, vertelt voormalig trainer Jeffrey Talan in gesprek met de Leeuwarder Courant. “Maar Ingo was sterker, sneller en explosiever.” Toch ging het mis bij de IJslander: angststoornissen stonden hem in de weg.

“Ik begon me vreemd te voelen. Ik was intens moe, stond stijf van de stress. Ik had geen idee wat er mis was. I was lost. Ik was niet in staat het huis te verlaten en sloeg trainingen en wedstrijden over”, aldus Sigurdsson.

Begin 2008 keerde de middenvelder terug naar eigen land, om daar te werken aan zijn herstel. Sigurdsson pikte de draad weer op bij KR Reykjavik, leefde op en keerde terug bij Heerenveen. In Nederland ging het weer mis voor de inmiddels 23-jarige IJslander en zijn contract werd ontbonden.

Sigurdsson begon aan een nieuw traject en voelt zich nu veel beter. Hij liep stage bij FC Volendam, maar dat liep op niets uit. Toch is de middenvelder vastberaden om terug te keren naar Nederland.

“Ik zou heel graag bij een Nederlandse club willen spelen, maar dan liefst wel op mijn positie. Ik ga hoe dan ook slagen als prof”, besluit de IJslander vastberaden.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog