Logo Voetbalblog
Gewilde buitenspeler voor Ajax haakt alsnog af
© Pro Shots

januari 2018 • Voetbalnieuws

Gewilde buitenspeler voor Ajax haakt alsnog af

Marc Overmars kan één naam van zijn lijstje schrappen in de zoektocht naar aanvallende versterking. In gesprek met Omnisport laat Zakaria Laybad weten dat hij het seizoen afmaakt bij FC Utrecht.

“Ik heb er de afgelopen dagen over nagedacht: de kans dat ik bij FC Utrecht blijf is 99 procent. De club wil me heel graag behouden”, legt de aanvaller uit. “En ik heb altijd gezegd dat ik iets terug wil doen voor de club en de mensen die mij de kans hebben gegeven om hier te voetballen.”

Labyad gaf eerder nog aan het liefst bij een club uit de traditionele top drie te voetballen. “Ik heb aangegeven dat ik een stapje hogerop wil, maar dat is niet om een transfer af te dwingen. Dat is gewoon mijn ambities uitspreken”, zegt hij daar zelf over.

Erik ten Hag zag zijn oud-pupil graag naar Ajax komen en verschilde daarover van mening met sportief directeur Marc Overmars. Overmars wilde liever investeren in een winterse overstap van Hassande Bandé, de vleugelspeler die voor miljoenen van KV Mechelen werd overgenomen.

Of het afhaken van Labyad betekent dat Bandé wel naar Amsterdam komt, is onbekend. Mechelen wilde vooralsnog niet meewerken aan een tussentijdse transfer.

Tips of opmerkingen? Mail ons: redactie[at]goalsmedia[dot]nl

Logo Voetbalblog